Skip to content
Menu

Maquinària i fusta constructiva

Totes les novetats de l'Opening del Technology Center d'SCM i la sisena edició del Congrés de Fusteria Constructiva.
Opening Technology Center SCM

Novembre i desembre han estat uns mesos atrafegats per tota la cadena de valor del sector de la fusta i el moble. A Barcelona i Sant Cugat han tingut lloc 2 esdeveniments de referència dels quals hem format part.  

Estem parlant de l’Opening del Technology Center d’SCM a Sant Cugat i la sisena edició del Congrés de Fusteria Constructiva. 

Com a principal partner i col·laborador amb SCM i el Gremi Fusta i Moble, hem participat als dos esdeveniments. Si continuea llegint t’expliquem tots els detalls. 

L’Opening d’SCM

SCM Group Espanya ha actualitzat la seva seu central a Sant Cugat del Vallès establint el centre demostratiu de les novetats en maquinària i serveis digitals del fabricant italià a l’hora de treballar la fusta al territori espanyol, el Technology Center d’SCM Espanya.

Les solucions per treballar la fusta pels professionals del territori, la innovació tecnològica, l’automatització, els serveis digitals, la industrialització, la connectivitat i l’eficiència en processos són l’ADN d’aquest centre.

Presentació en exclusiva de la nova gamma de xapadores 

Aprofitant l’avinentesa SCM Group ha presentat en exclusiva els 2 nous models de xapadores durant l’Opening del Technology Center, la Xapadora Olimpic 300 i la xapadora Olimpic 500plus.

Es tracta d’una alta gamma de xapadores automàtiques que garanteixen un encolat d’alta qualitat.

Olimpic 300

És el model millorat de la xapadora olimpic k360 i k230 evo. Aquest nou model permet configurar-se amb regulació manual i pneumàtica a més de monoradi o doble radi. Garanteix la fiabilitat i repetibilitat dels treballs a més de garantir la inversió. És ideal per a artesans i petites empreses que volen encolar cantells de forma professional amb una facilitat d’ús i màxima qualitat dels acabats.

Olimpic 500 plus

És el model millorat de la xapadora olimpic k560 que fusiona les fortaleses de la k500 i la k560. Aquest model permet configurar-se amb regulació pneumàtica o electrònica a més de monoradi o doble radi. Ofereix excel·lents prestacions de productivitat i qualitat. És ideal per mitjanes i grans empreses, ja que permet l’encolat de cantells tant amb cola EVA com amb PUR. 

Centre digital 

En consonància amb les innovacions del grup, el Technology Center de Sant Cugat també posa èmfasi al centre digital de control de la maquinària. Al llarg de les 3 jornades s’ha realitzat diverses demostracions del sistema connectant en directe amb la Control Room del sistema a Rímini, Itàlia. 

Aquest és un nou servei que ofereix SCM, la possibilitat de poder monitorar, recollir i analitzar tota la informació de les màquines connectades per aconseguir una prevenció i garantir en tot moment la més ràpida capacitat de resposta davant de qualsevol possibilitat d’avaria o parada. 

Gràcies a Maestro Connect i els serveis d’assistència proactius i predictius SCM controla i comparteix la informació de les màquines amb els clients en temps real amb l’objectiu d’obtenir una alta productivitat i predictibilitat. 

Som distribuïdors d’SCM al territori

Com a principals distribuïdors d’SCM al territori, l’Opening del Technology Center d’SCM ens ha brindat l’oportunitat de poder convidar els nostres clients a conèixer de primera mà el procediment de les màquines de més alta gamma per treballar la fusta. 

Hem dirigit visites personalitzades als nostres clients per a poder resoldre tots els dubtes més tècnics del funcionament i la utilització de les diverses màquines exposades i de la cartera de maquinària SCM. 

Veure, poder provar i comprovar de primera mà com serà una màquina que necessites al teu taller és essencial per poder estar segur de la màquina que tindràs per a treballar de forma òptima i eficient al teu taller.

Creiem que un dels molts encerts d’aquestes tres jornades ha estat fer accessible als fusters del territori l’expertesa dels millors tècnics italians en la maquinària SCM. A més de potenciar els serveis digitals Maestro Connect i serveis d’assistència proactius i predictius. 

El fet de mantenir l’exposició de maquinària a la seu central d’SCM Grup a Espanya brinda la possibilitat de poder concertar visites personalitzades i veure de primera mà el funcionament de moltes de les principals màquines que tot fuster necessita. 

Donem les gràcies i felicitem a tot l’equip d’SCM espanya per la feina ben feta, la bona organització i la confiança dipositada en la nostra empresa. 

El 6è Congrés de Fusteria Constructiva 

El 29 i 30 de novembre s’ha celebrat el 6è Congrés de Fusta Constructiva a l’aula Màster del campus Nord de la Universitat Politècnica de Barcelona.

Han estat dues jornades de conferències, ponències, taules rodones i networking entre els diferents agents que actuen al llarg de tot el procés de la cadena de valor de la fusta.

Un any més el Gremi Fusta i Moble ha aconseguit reunir empreses, professionals, ponents i experts referents del sector de la fusta, moble i construcció amb fusta per enfocar el futur de la fusta constructiva cap a la rehabilitació i construcció en alçada. 

Els Boscos fins al detall constructiu i els nous models de convivència

La primera jornada ha tingut una molt bona acollida, s’ha centrat en 2 blocs els boscos fins al detall constructiu i els nous models de convivència i salut.

Com a punt destacat podem concloure la necessitat de gestionar les explotacions forestals del territori com a lluita pel canvi climàtic a més de la construcció d’habitatges tenint en compte els nous models de convivència socials i col·laboratius amb fusta posant al centre l’eficiència energètica en cada projecte i edificació.

Innovació i la indústria de la fusta constructiva

Al llarg de la segona jornada s’ha portat a terme el bloc de la innovació i la indústria en fusta constructiva. 

Com a punt fonamental podem destacar la necessitat de construir edificis en alçada i aprofitar tots els recursos i edificacions ja existents rehabilitant amb fusta. 

Tenim clar que la fusta i el territori són el punt central i fonamental per evolucionar conjuntament com a sector. 

Apostem per la construcció de sinergies dins la cadena de valor del sector de la fusta i moble. 

Estem convençuts que col·laborant aconseguirem totes les metes i reptes que ens proposem.

Donem les gràcies al Gremi Fusta i Moble un any més per la seva immillorable organització.  

Comparteix a

Send this to a friend