Skip to content
Menu

Tendències en cuines per aquest 2024 

Boira Cuines estem a l’avantguarda amb les noves tendències en cuines.
Tendències Cuines 2024

Aquest 2024 es preveu com l’any de revolució en el disseny de cuines. És moment de trencar barreres i posar la cuina com el centre de les llars, un espai on fer volar la creativitat i que permet fomentar connexions familiars i socials. 

Es concep la cuina com un espai acollidor, multifuncional i versàtil. 

 El concepte obert i semiobert es consolida

Amb la nova tendència i concepció de les cuines com un espai multifuncional i versàtil, les cuines tancades estan passant a la història.

El concepte de cuina oberta o semioberta està creixent en popularitat, ja que es tracta d’un format molt versàtil i funcional que permet adaptar l’espai segons les activitats a dur a terme. 

A més, aquests formats més oberts permeten potenciar la part social de les estances posant com a centre de la llar la cuina, un espai on socialitzar. 

Els offices i la zona de menjador s’integren a la cuina

Seguint amb la concepció de la cuina com espai socialitzador, les barres per esmorzar o menjar, “els offices” i les taules de menjador s’integren a la zona de cuina. 

Els offices i zona menjador s’han convertit en l’espai pràctic, funcional, amb estil i el punt central de les cuines. 

 Els colors que marquen tendència

Les cuines monocromàtiques deixen de ser les més populars per deixar ressorgir combinacions amb contrastos de colors. 

La combinació de tons i colors és un factor clau per aquest any vinent. Combinar tons càlids i saturats amb tons neutres és l’estratègia a seguir. 

Predomina la combinació White&Wood

Podem determinar que els colors centrals i en auge són els blaus i verds, verd molsa, marrons intensos, color terra, vermells i tons lilosos. Aquests colors combinats amb tons neutres permeten crear un clima acollidor a les cuines. 

Cal trobar l’equilibri entre la combinació de colors amb personalitat i tons més neutres o incorporar materials naturals com la fusta per poder crear un ambient socialitzador i acollidor a cada cuina. 

La instauració del concepte obert ha propiciat l’aposta per la fusta per integrar la decoració de la cuina i menjador en un sol espai combinant els colors dels mobles inferiors i superiors de la cuina amb els del menjador.

L’acabat per excel·lència en totes les gammes de colors és el mate, els acabats brillants perden popularitat.

Materials més naturals, la fusta i marbre guanyen terreny 

El marbre i la fusta s’estan incorporant amb força tant a terres com encimeres. Estem veient una transició cap a materials més naturals per a connectar amb la bellesa de la natura també a les llars. 

La prioritat és la sostenibilitat i practicitat dels materials 

Els marbres amb vetes naturals i matisos terrosos propis de la naturalesa són la principal elecció. 

La fusta tant per portes de cuina, terres com encimeres torna per quedar-se. Aquest any els tons en fusta són la principal opció per poder crear un espai homogeni i alhora decoratiu.

 Les vitrines i vidrieres 

Les vitrines i tancaments amb vidrieres segueixen en tendència, però s’alleugeren les perfilaries. S’aposta per una perfilaria més fina i elegant en acabats d’alumini blanc o de fusta. 

Les vitrines ressorgeixen tant pel seu caràcter decoratiu com funcional. Són una de les opcions per aportar elegància a les cuines incorporant-hi il·luminació led per crear una llum ambient  a les cuines. 

La il·luminació per crear atmosferes a les cuines

Les làmpades penjants sobre les illes de les cuines i llums cridaneres estan passant en segon pla. Es prioritza una il·luminació integrada sota els armaris per combinar la funcionalitat del mobiliari amb la il·luminació. És per això que també s’incorpora la il·luminació led a les perfilaries de vitrines i estanteries obertes.  

Aquesta il·luminació indirecta i graduable en intensitat permet crear diverses atmosferes en un mateix espai, segons cada ocasió. 

La llum indirecta es combina amb els aplics de paret per combinar estil i utilitat en la il·luminació i disseny de cuines. 

 

Boira Cuines és el servei integral de disseny, dibuix i pressupost de cuines que oferim a professionals que treballen la fusta i muntadors. 

Estem desenvolupant el catàleg general de Boira Cuines per englobar totes les solucions que oferim: mòduls de cuina, encimeres, equipament i accessoris, persianes, il·luminació, portes, vitrines, taules, gola i tiradors. 

Properament estarà disponible, si vols ser dels primers a rebre la versió digital, estigues pendent dels pròxims articles. 

Comparteix a

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Send this to a friend