Skip to content
Menu

L’aire comprimit i la fusteria

La major part del consum elèctric de tallers i naus de fusteria és degut al sistema d’aire comprimit. És doncs potser la partida més elevada de consum i probablement la menys actualitzada.
BOIRA CT I L'AIRE COMRPIMIT

L’aire comprimit en el treball de la fusta és el gran desconegut i abandonat. És habitual trobar instal·lacions d’aire comprimit apedaçades o antigues amb tubs de coure fixes als tallers i fusteries. 

També és usual forçar el compressor a treballar a una major potència (8 bars) pel fet que a causa de la instal·lació, no optimitzada, no arriba el cabal suficient d’aire per a poder treballar la maquinària. Aquesta major potència comporta una major despesa i un funcionament forçat del compressor, la instal·lació i les màquines comportant a la llarga un major nombre d’avaries i parades.  

Evitar-ho és molt senzill, només necessites una correcta instal·lació, bona filtració i òptima regulació de l’aire comprimit. 

Aquesta és l’actual paradoxa de la majoria dels tallers i naus de fusteria al territori. 

Podem dir que: 

“L’aire comprimit és el gran oblidat dels tallers de fusteria”.

L’aire comprimit i les instal·lacions 

Els sistemes d’aire comprimit requereixen una gran quantitat d’energia per poder produir la força necessària per a fer funcionar totes les màquines i eines pneumàtiques del taller de fusteria. 

És per això que és indispensable analitzar i seleccionar el correcte sistema i xarxa d’aire comprimit per a cada empresa per tal de garantir la qualitat i cabal de l’aire per a cada màquina i eina pneumàtica evitant així parades i avaries. A més de minimitzar el consum  energètic evitant fugues, obtenint una major rendibilitat, eficiència i beneficis en tota la producció.

Quins són els beneficis d’una òptima i eficient instal·lació d’aire comprimit?

Els beneficis de planificar i dissenyar una xarxa o instal·lació òptima dels equips d’aire comprimit comporta nombrosos avantatges:

  1. Estalvi energètic, s’eviten fugues i pèrdues d’aire a més de poder fer funcionar el compressor a la mínima potència necessària perquè arribi el cabal d’aire comprimit necessari a cada eina i màquina connectada.  
  2. Major durabilitat de la maquinària, allargues la vida útil de la maquinària i eines, ja que una bona instal·lació d’aire comprimit subministra la potència necessària a cada màquina sense sobre esforçar ni el compressor ni la màquina. 
  3. Reducció del cost de manteniment i reparacions. El fet de poder treballar controlant el cabal d’aire òptim per a cada màquina permet evitar parades inoportunes i el fet de no sobrecarregar les màquines propicia que no s’hagin de reparar tan habitualment. 
  4. Millora de la salut i seguretat laboral pel fet de poder garantir que es treballa amb un aire comprimit net, que no conté cap mena de bacteri, ni contaminació.  
  5. Major qualitat en les feines i resultats finals dels productes, quan tota la maquinària funciona a la correcta mesura, els resultats finals de treball són millors. 

Les nostres solucions en instal·lacions d’aire comprimit

Distribuïm una àmplia gamma de compressors i material d’alta qualitat per a realitzar  instal·lacions d’aire comprimit amb la major eficiència i prestacions. 

Prevost és el nostre principal partner per instal·lacions i xarxes d’aire comprimit i fluids. Està especialitzat en la fabricació i planificació de les instal·lacions d’aire comprimit, incloent-hi les connexions i els filtres. 

Els articles més destacats són: la mànega o tub d’alumini anoditzat banyat amb titani que evita qualsevol possible contaminació de l’aire, els endolls de connexió ràpida que compleixen les normatives ISO, els enrotlladors de mànegues d’aire comprimit i tot el material necessari per dur a terme una instal·lació. 

Els nostres tècnics s’encarreguen de fer el manteniment, muntatge i la instal·lació de la xarxa d’aire comprimit amb els components de Prevost.

També s’encarreguen del manteniment i optimització del taller i la maquinària.

Els números són clars: Garantim l’amortització de la inversió en 1 any. 

 

El gran repte als tallers de fusteria 

L’evolució cap a l’optimització de tot sistema i procés en els tallers de fusteria és la meta a seguir. Tant per obtenir millors treballs, una major rendibilitat econòmica i de la maquinària com pel fet d’arribar a ser eficients en cada procés. 

Per assolir aquesta meta, un dels punts i repte que ens posem és el fet de conscienciar als nostres clients de la importància de tenir una òptima instal·lació d’aire comprimit pensada per a les necessitats específiques de cada fusteria, taller o nau industrial. 

Oferim de forma gratuïta una revisió i projecte de millora de la xarxa d’aire comprimit de la teva fusteria, nau o taller.

Si: 

  • Has notat un increment dels costos energètics.
  • Fas funcionar a més potència el compressor per poder tenir la pressió necessària perquè funcionin correctament les màquines.
  • Venen més sovint els tècnics a reparar màquines

La resposta és clara, has de sol·licitar ara una revisió gratuïta del sistema i xarxa. No esperis més i contacta amb nosaltres per rebre assessorament gratuït.

Comparteix a

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Send this to a friend