Skip to content
Menu

L’encoladora de cantells per excel·lència per petites i mitjanes empreses

Encolar cantells en la indústria de la fusta i moble és indispensable per obtenir excel·lents acabats.
Xapadora ME 35 SCM

Des de la nostra experiència i com especialistes en maquinària estacionària per treballar la fusta, podem assegurar que disposem de la xapadora de cantells més adequada per a artesans, petites i mitjanes empreses. 

Estem parlant de la xapadora de cantells me 35 de SCM. Molts de vosaltres ja ho sabreu, SCM és el nostre partner de confiança en maquinària estacionària per treballar la fusta. La me35 és uns dels molts exemples que engloben l’ADN de la marca i com a resultat de la innovació tecnològica, la xapadora ofereix les millors solucions a petita escala per l’encolat de cantells. 

La xapadora me 35

La me 35 és l’encoladora de cantells automàtica per a tot artesà i fuster. Es tracta d’una màquina d’alta gamma que és molt senzilla d’utilitzar. 

Permet encolar tota mena de cantells, fins i tot en tires de fusta massissa de fins a 5 mm de gruix. 

Principals característiques de la xapadora me 35

La xapadora me 35, és una màquina única en aquesta categoria d’encoladores de cantells automàtiques. 

Destaquem els seus punts forts: 

 • Compta amb un quadre de comandament compacte de consola “eye-S” amb interface Maestro Active Edge. Possibilita una gestió intuïtiva i òptima de la màquina gràcies a la representació gràfica de les possibles funcions.
 • Sistema automàtic d’encesa i apagada dels diversos grups operadors de la màquina. Només cal indicar el gruix del tauler, escollir els grups que es volen utilitzar i activar la cadena de transport, i tots els grups se sincronitzen automàticament segons les dades indicades. 
 • El grup encolador es pot intercanviar per poder encolar amb cola EVA i PU. 
 • La me35 és versàtil, accepta diferents combinacions dels grups operadors segons models, personalitzables amb els grups opcionals. Permet personalitzar la màquina segons les necessitats de cada professional.
 • Grups opcionals de la gamma de xapadores me 35:
  • Carregador automàtic per cantells en tires
  • Grup rasca cola
  • Grup de raspalls
  • Grup rasca cantell
  • Dispositius polvoritzadors antiadherents per l’acabat de cantells.
  • Grup ranurador

 

Models me 35

La gamma de xapadores me 35 es divideix en 3 models la me35, la me35t i la me35tr. A continuació detallem les principals característiques de cadascuna: 

Model:

me35

me35t

me35tr

Mides taula de treball

3000 x 525 mm

0,4/3 mm

0,4/3 mm

Gruix mínim / màxim cantells en rotlle

0,4/3 mm

3000 x 525 mm

3000 x 525 mm

Gruix màxim cantells en tires

5 mm

5 mm

Alçada tauler a treballar mínim / màxim

8/50 mm

8/50 mm

8/50 mm

Llargada mínima tauler

190/110 mm

190/110 mm

190/110 mm

Llargada mínima tauler per treballar amb grup retestador

120/110 mm

120/110 mm

120/110 mm

Velocitat d’avançament 

7 m/min

7 m/min

7 m/min

Grups

Transport taulers, Grup encolador amb dipòsit de cola i dipòsit de cola PU, Grup retestador,
Grup refilador.

Transport taulers, Grup rectificador, Grup encolador amb dipòsit de cola i dipòsit de cola PU, Grup retestador, Grup refilador, Grup retestador – arrodonidor.

Transport taulers, Grup rectificador, Grup encolador amb dipòsit de cola i dipòsit de cola PU, Grup retestador, Grup arrodonidor, Grup refilador.

 

L’objectiu d’SCM amb aquesta gamma de xapadores és assegurar les tecnologies d’alta qualitat per a la fusteria artesanal avançada. 

Les funcions de la xapadora me 35

Les xapadores me 35 consten d’uns grups bàsics indispensables per encolar cantells i d’altres alternatius per personalitzar la maquinària segons les necessitats de cada professional. 

Aquesta gamma de xapadores es caracteritza per un funcionament senzill i intuïtiu, per tal de facilitar el seu ús als operaris, artesans i petites o mitjanes empreses. 

Anotem una petita guia general de l’ús de les xapadores me 35:

 1. Indicar el gruix del tauler per tal que  la màquina es graduï i sincronitzi automàticament. 
 2. Escollir els grups de treball que es desitgen des del control de la màquina. 
 3. Engegar la màquina i la cadena de transport per poder col·locar un tauler i començar el procés d’encolat.
 4. El tauler en primer lloc, passa pel grup polvoritzador de líquid antiadherent que assegura la qualitat de l’acabat evitant que la cola s’adhereixi a la superfície inferior i superior del mateix tauler. 
 5. El grup rectificador està compost per tupís que rectifiquen la superfície del cantell per deixar-la en les condicions òptimes per ser encolada. Es pot connectar un sistema d’aspiració a la xapadora per tal de recollir els encenalls.
 6. El grup encolador està compost pel calderí de cola calenta, aquesta s’aplica uniformement a la superfície del tauler per aplacar-hi immediatament el cantell.
 7. El grup prensor aplica pressió sobre el cantell per garantir la correcta adherència al tauler.
 8. El viatge del tauler continua pel grup cisalla o retestador, aquest realitza la funció de retallar el sobrant del cantell per a cada extrem. 
 9. En el cas que la xapadora compti amb grup de formes, el grup arrodonidor dota el cantell de la forma programada al quadre de control de la xapadora. 
 10. Un cop acabat el cantell lateralment cal igualar el gruix del cantell a la superfície del tauler mitjançant el grup refundidor. 
 11. Seguidament, intervé el grup rasca cantell, per donar un perfecte acabat al cantell. 
 12. Finalment, intervenen els dos últims grups, el grup rasca cola el qual elimina les possibles restes de cola sobrants. 
 13. El grup de raspalls de neteja abrillanta i neteja els taulers per aconseguir l’excel·lència aplicant cantells. 
 14. El resultat obtingut és un tauler amb un perfecte cantejat. 

El nostre consell encolant cantells amb xapadores automàtiques

És  molt important estar al cas a l’hora de decidir l’ordre de passar els cantells per la màquina. S’ha de tenir en compte que l’encolat de cantells es divideix en 2 passades. La passada 1 es completen dues bandes en paral·lel i la passada 2 completa les altres dues per assegurar el millor acabat estètic en les juntes dels cantells. 

Boira Comercial Tècnica distribuïdora oficial d’SCM 

La nostra raó de ser és poder-vos oferir el millor assessorament i solucions personalitzades per a satisfer les vostres necessitats diàries i puntuals de treball. És per això que treballem diàriament per associar-nos amb els millors fabricants i les marques de referència del sector. 

A més, d’oferir un servei tècnic integral d’instal·lació, manteniment, recanvis i reparació de maquinària. El nostre equip d’experts i comercials analitzen tots els factors per a poder-vos presentar una proposta adaptada tant a les necessitats de treball com d’espai. 

Si vols renovar, incorporar maquinària estacionària al teu taller o que realitzem un manteniment general de la teva maquinària no dubtis ni un moment en contactar amb nosaltres, et contestarem tan aviat com sigui possible.

Comparteix a

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Send this to a friend