Skip to content
Menu

El segle XXI és el segle de la fusta

Dades del sector mostren que l’evolució dels sectors relacionats amb la fusta és creixent.
El futuro es de madera

Precedents

A causa de la situació de pandèmia i la reducció de les possibilitats d’oci les famílies han focalitzat les seves despeses en la llar i en obtenir una millor qualitat de vida dins d’aquestes. 

Aquest fet ha beneficiat el sector amb l’augment de demanda de mobles, reparacions i reformes d’interiors. 

Per tant l’evolució és positiva en gran part gràcies a l’augment de la demanda de mobles per a les llars. 

Sensibilització ciutadana

La preocupació pel medi ambient i la cura del planeta és una tendència social que ha arribat per quedar-se. Cada vegada es demanden materials més nobles, de productors locals i que comprometin el menys possible el medi ambient. 

La fusta és un material clau per les seves propietats ambientals. És un material renovable, biodegradable i no emet gasos d’efecte hivernacle. 

A més de la seva versatilitat, ja que permet construir des d’un moble, una casa, com fins i tot automòbils. 

El futur és la fusta

L’Associació Espanyola del Comerç i la Indústria de la fusta (AEIM), presenta una infografia amb el títol: La madera, esencial en la nueva bioeconomia circular postCovid19.

 

L’AEIM presenta cinc idees bàsiques amb aquesta infografia:

  1. La fusta ha de tenir un paper fonamental en la recuperació post Covid19 amb l’impuls del desenvolupament d’una bio economia circular basada en recursos renovables. 
  2. La fusta és un material renovable.
  3. Els boscos i explotacions forestals s’estan gestionant de forma sostenible i contribueixen a fer front al canvi climàtic. 
  4. L’EUTR permet acreditar la legalitat de tota fusta comercialitzada per la Unió Europea.
  5. Per optimitzar al màxim els recursos forestals s’ha d’impulsar l’aprofitament en cascada de la fusta. Optimitzant en primer lloc l’ús de la fusta com a matèria primera tenint en compte totes les seves característiques, a més de reutilitzar els seus subproductes.

En definitiva, la fusta és un material sostenible i una de les millors opcions en la construcció d’habitatges, mobles, envasos, palets i caixes per contribuir en posar fre al canvi climàtic. 

Què en penseu? Esteu d’acord?

Comparteix a

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Send this to a friend