Skip to content
Menu

Com millorar l’aïllament dels tancaments de les llars i edificis?

Aïllar tèrmicament una vivenda o edifici és una inversió clau per millorar l’eficiència energètica dels habitatges i en conseqüència reduir el consum i l’import de les factures.
Aïllament tancaments

Les pèrdues energètiques de les vivendes per les portes i finestres se situen entre un 10 i un 20% del total de la pèrdua d’energia. És per això que les portes i finestres es poden considerar elements claus per estalviar i augmentar l’eficiència energètica.

Diversos mètodes permeten aconseguir un millor aïllament. Nosaltres us parlarem d’algunes solucions. La primera solució en què podeu pensar és instal·lar tancaments d’alta eficiència energètica, però comporta una inversió bastant elevada. Una solució més econòmica, ràpida i eficaç per millorar l’aïllament és renovar i recuperar les finestres velles amb rivets i gomes per tal d’augmentar l’eficiència energètica o tan sols reparar les juntes.

Recuperació de tancaments

La recuperació i reparació de finestres i portes antigues és una inversió indispensable per millorar energèticament les llars i edificis. És la solució més rentable a llarg termini que permet garantir un aïllament tèrmic perfecte.

 

Per millorar l’aïllament d’aquesta tipologia de tancaments és indispensable contactar amb el teu professional de confiança perquè realitzi aquestes tasques. 

És important actualitzar els marcs i vidres de les portes i finestres perquè compleixin aquestes condicions: 

  1. El tancament ha de ser hermètic i ha de comptar amb ruptura de pont tèrmic per així evitar l’entrada d’aire fred.
  2. El vidre ha de ser un doble vidre amb cambra d’aire per evitar la pèrdua d’escalfor.

Recuperar els tancaments de les vivendes i sellar-les amb rivets i gomes permet mantenir les estances més càlides de forma natural. L’aplicació d’aquesta tipologia de rivets permet estalviar un 15% a les factures de l’energia, ja que permet evitar que l’escalfor s’escapi per les portes i finestres i evitar també les filtracions d’aire.

Per reparar els tancaments és important, en primer lloc, valorar els materials i decidir si es poden reparar. 

Un cop es comprova que és viable reparar-los, es pot procedir a desmuntar les fulles dels marcs, retirar els vidres i netejar les ranures. 

La fresadora, polidora i decapadora seran les teves aliades en aquest procés per rebaixar el galze a la mida necessària per poder col·locar el nou vidre, seguidament decapar tota la pintura o vernís de les peces per poder-les polir i reparar amb massilla per fusta, si s’escau. En aquest moment ja es poden pintar amb una imprimació protectora i/o amb el color desitjat.

Finalment, s’instal·len els vidres amb doble cambra i es comproven les frontisses per tornar a col·locar la porta o finestra.

En aquest procés, també és important canviar les juntes de goma de les finestres i portes i determinar si cal aplicar espuma de poliuretà per millorar l’aïllament. 

Rivets per portes i finestres

Els rivets eviten l’entrada i fuga d’aire i a més contribueixen a l’aïllament. 

Disposem d’una àmplia gamma de rivets per utilitzar el que millor s’adapti a cada junta de porta o finestra i el seu material. 

Per saber-ne més detalls podeu consultar l’entrada Aïllament tèrmic de portes i finestres amb Rivets

Espuma de poliuretà

L’espuma de poliuretà permet aïllar tèrmicament i acústicament edificis i segellar tancaments. Permet segellar tots els possibles buits entre els tancaments i la paret.

Per saber-ne més detalls aviat podeu consultar l’entrada Aïllament tèrmic de portes i finestres amb espuma de poliuretà

Ara és el moment de preparar-te per l’hivern millorant l’eficiència energètica de la teva llar recuperant els tancaments. 

Fusteres i fusters! Encara sou a temps de proposar als teus clients la recuperació dels tancaments de les seves  llars per millorar l’eficiència energètica, evitant les fugues d’aire calent per a les finestres i portes, abans que arribi l’hivern.

Comparteix a

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Send this to a friend