Skip to content
Menu

Aïllament tèrmic de portes i finestres amb espuma de poliuretà

L’aplicació d’espuma de poliuretà a les juntes entre els tancaments i les parets permet millorar l’eficiència energètica de vivendes i edificis comportant un clar estalvi a les factures.
Espuma pu

Seguint amb la recuperació de portes i finestres per millorar l’aïllament, hem de parlar de com poder millorar les juntes i buits dels tancaments amb el bastiment o paret d’obra. És per això que hem de veure més detalls de l’espuma de poliuretà. 

Espumes de Poliuretà

L’espuma de poliuretà o espuma expansiva també és un material a tenir en compte per aïllar tèrmicament i acústicament edificis i segellar portes i finestres. 

En la recuperació de tancaments, s’utilitza l’espuma de poliuretà per segellar els possibles buits entre els tancaments i la paret. La seva composició permet que s’introdueixi a qualsevol buit i elimini els ponts tèrmics, obtenint una zona impermeabilitzada. 

És un material indispensable per millorar l’estanquitat de portes i finestres.

Tipologia d’espumes de poliuretà

Disposem d’un gran ventall d’espumes de poliuretà ideals per aïllar portes, finestres i construccions. 

 

Segons l’aplicació i el grau de postexpansió

Podem diferenciar dues grans tipologies d’espumes de poliuretà segons el tipus d’aplicació:

 • Espumes multiús o universals, es poden utilitzar a qualsevol tipus de buit o esquerda per donar-li propietats aïllants. Presenten un grau de postexpansió universal. Un cop curades es poden polir i pintar.
 • Espumes específiques, aquestes espumes estan dissenyades amb un grau d’expansió específic segons el seu ús. És per això que tenim espumes específiques per l’aplicació de segellats i aïllaments, teules, etc. 

Beneficis

 • És una material amb característiques hidròfugues i ignifugues, evita el pas de la humitat a l’interior dels edificis i protegeix del foc.
 • Contribueix a millorar l’eficiència energètica dels edificis comportant un gran estalvi energètic.
 • Presenta una màxima capacitat d’aïllament tèrmic i acústic amb poc gruix.
 • És un material transpirable, evita la condensació entre el tancament i la part d’obra, millorant les condicions de confort i salut a l’interior dels edificis i vivendes.
 • Presenta una alta durabilitat. Compta amb una vida útil d’uns 50 anys.
 • És un material molt lleuger que permet adaptar-se a qualsevol zona de difícil accés.
 • Aplicació senzilla. Un cop esperat el temps de curat, es pot tallar i pintar sense tractament previ del material.

Consells d’instal·lació

En el moment d’aplicar l’espuma de poliuretà és important tenir en compte aquests consells:

 1. Preparació i neteja de la zona. Les superfícies han d’estar lliures de residus, pols, grassa o qualsevol material que pugui afectar l’adhesió. També es recomana protegir les zones contigües amb paper o plàstic.
 2. Preparació de l’espuma. Es recomana agitar el pot almenys 20 vegades. Després sostenir el pot en vertical per poder enroscar la pistola fent girar el pot. 
 3. Aplicació de l’espuma. Un cop la pistola està enroscada, girar l’envàs i començar a aplicar. La sortida d’espuma es pot regular amb el gatell. Es recomana farcir la cavitat al 50% i vaporitzar amb aigua l’espuma perquè s’expandeixi correctament i ompli la totalitat del buit. Es pot aplicar l’espuma per capes, es recomana vaporitzar amb aigua en cada capa. 
 4. Curat. El temps de curat depèn de cada fabricant, cal consultar les indicacions tècniques de cada producte. Un cop passat el temps indicat, l’espuma es pot tallar, polir i pintar.

No esperis més i estigues a punt per passar l’hivern millorant l’eficiència energètica de la teva llar. 

Comptem amb un ampli ventall de tipus i marques d’espumes de poliuretà per oferir-vos tot el que pugueu menester per reparar tancaments i millorar el seu aïllament, si teniu qualsevol dubte podeu consultar el nostre equip tècnic i us assessorarem.

Comparteix a

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Send this to a friend