Skip to content
Menu

Guia per massillar i reparar fusta

Considerem que la massilla per la fusta és un producte indispensable per a qualsevol fuster, ebenista, manetes o aficionat al bricolatge que vulgui reparar la fusta amb la qual està treballant.
Sintobois Masilla madera

La millor manera de reparar les esquerdes i forats de la fusta és amb massilla especialitzada.

Si estàs enmig d’un projecte relacionat amb la fusta i necessites donar-li un acabat perfecte i no saps com escollir la massilla per a tapar aquests forats o si estàs buscant la millor massilla per a reparar fusta, segueix llegint aquest article perquè resoldrem els teus dubtes! 

Funció

Les esquerdes, forats, porus i desgast poden sorgir a les superfícies de qualsevol fusta, moble, producte o construcció a causa del temps, desgast i treball d’aquesta. 

La principal funció de les massilles per la fusta és reparar des de petites a grans esquerdes o forats, ja siguin a causa del pas del temps o d’algun imprevist treballant el producte. 

Tipologies de massilles

Existeixen diverses tipologies de massilles, aquestes es poden classificar segons múltiples característiques: la base, el temps que tarda a assecar-se, el color, etc. En aquest article destaquem les massilles Sintobois com a producte estrella de la nostra botiga online, per la seva qualitat i resultats òptims. 

Oferim 3 tipologies de massilles Sintobois: 

 • Massilla estàndard: serveix per a qualsevol mena de superfície de fusta que estigui tant a l’interior com a l’exterior.
 • Massilla dura: ideal per a reconstruir i reparar grans defectes, es pot utilitzar tant a l’interior com a l’exterior.
 • Massilla fina: ideal per a la reconstrucció i reparació de defectes delicats i en els quals es necessita una alta precisió. 

També oferim: 

Com preparar la massilla?

És molt senzill preparar la massilla per poder-la aplicar. És molt important llegir les instruccions de cada massilla per aplicar-la correctament. En aquest cas us parlarem de com preparar les massilles Sintobois. 

Tal com indica el producte, s’ha de mesclar fins a obtenir una pasta homogènia: 

 • 1 cullerada sopera de massilla.
 • 1 gra de cafè de producte enduridor.

Com aplicar la massilla a la fusta

Aplicar les massilles també és molt senzill, només es necessita: el producte, una espàtula i eines per polir superfícies de fusta. Els passos a seguir per aplicar la massilla SINTOBOIS al moble, fusta o producte esquerdat, amb un forat o defecte són els següents:

 1. Netejar i polir la superfície de fusta a reparar. 
 2. Preparar la massilla tal com hem indicat al punt anterior i barrejar fins que quedi una pasta homogènia.
 3. Un cop aconseguim la textura que desitgem, aplicar la massilla a l’esquerda, forat o imperfecció mitjançant una espàtula. 
 4. Un cop aplicada esperar, en aquest cas, uns 25 minuts perquè s’assequi correctament el producte. És important consultar sempre les instruccions de cada massilla. 
 5. Tornar a polir la superfície per retirar el producte sobrant i deixar l’acabat al nivell de la fusta. 

I finalment, la superfície de fusta ja està reparada i/o preparada per lacar o pintar.

Què s’ha de tenir en compte a l’hora d’escollir o comprar una massilla?

Abans de decidir quina massilla comprar, s’ha de tenir clar:

 • La tasca i tipologia de la mateixa a realitzar: si són per interior o exterior i si es tracta d’una gran o petita superfície a reparar.
 • El temps que tarda a assecar-se.
 • El color, normalment les massilles acostumen a ser de color blanc o de fusta. 

Conclusió

Des de Boira CT esperem haver-te donat informació útil i pràctica relacionada amb les massilles per fusta, tipologies, com saber quina comprar i com aplicar-la. 

Si teniu qualsevol consulta o voleu ampliar la informació no dubteu en contactar amb nosaltres.

Alguna vegada heu utilitzat massilles per reparar fusta? Ens voleu explicar la vostra experiència?

Comparteix a

Send this to a friend