Skip to content
Menu

5è Congrés de Fusta Constructiva

El Gremi Fusta i Moble ha organitzat el V Congrés de Fusta Constructiva.
Congrés Fusta Constructiva

El 8 i 9 de novembre s’ha celebrat el 5è Congrés de Fusta Constructiva a l’espai Disseny Hub Barcelona del Museu del Disseny. 

Aquest congrés ha reunit a empreses, professionals,  ponents i experts excepcionals referents del sector de la fusta. 

L’objectiu ha estat molt clar, reflectir fidelment quina és la situació actual del sector de la fusta constructiva i unir forces totes les parts implicades de la cadena de valor de la fusta per aconseguir una construcció en fusta més sostenible i amb materials, empreses i professionals del territori. 

Per aquest motiu, el lema del V Congrés de Fusta constructiva ha estat: ARA ÉS LA NOSTRA. Creiem que no podia haver estat més encertat perquè ara és el nostre moment, el del sector de la fusta constructiva. 

El congrés s’ha dividit en 2 espais, l’auditori de congressos i la fira d’expositors i networking. 

Congrés i ponències d’experts

L’auditori de congressos ha acollit les ponències d’experts i professionals dels diferents àmbits del sector de la fusta constructiva.

Les ponències s’han dividit en dues jornades i en 4 àmbits diferenciats: Forestal, Innovacions, Indústria i Construcció.

Per poder tenir una visió més clara dels diferents àmbits i del sector, s’han organitzat taules rodones de discussió per tractar i aclarir els aspectes més rellevants de cadascun. 

A més de les ponències, s’ha brindat un espai de networking amb coffee break i lunch per poder compartir visions, idees i conceptes entre els ponents, experts, professionals i empreses. 

Zona de fira i expositors

Aquest ha estat l’espai de trobada i networking per poder interactuar els diferents agents i professionals presents en un espai més distès i durant els descansos entre les conferències. 

Nosaltres com empresa distribuïdora de solucions en maquinària i elements d’unió per la fusteria constructiva hi hem estat presents amb el nostre partner Prebena. 

 

Prebena, fabricant “Made in Germany” d’eines pneumàtiques, fixacions i compressors

Prebena, ofereix solucions en eines pneumàtiques i fixacions ideals per la construcció en fusta. Som els distribuïdors oficials de la marca al territori, és per això que hem participat conjuntament. L’objectiu és poder oferir solucions integrals en la construcció en fusta. 

En aquest espai hem pogut atendre, assessorar i intercanviar coneixements amb professionals i empreses del sector interessats en les nostres solucions per millorar els seus procediments constructius o de fabricació. 

Exposició TOQUEM FUSTA! 

Per finalitzar la primera jornada del congrés, es va inaugurar l’exposició TOQUEM FUSTA! a la planta baixa del mateix museu. 

Aquesta esdevé una metàfora de l’evolució al llarg del temps de la fusta transformada. 

L’exposició se centra en la fusta com a material clau per l’evolució de la cultura humana. Mostra el passat i present de les aplicacions de la fusta, en pro de la sostenibilitat del planeta i fonamental per la bioeconomia circular. 

 

Cal destacar l’exposició com a singular perquè està plantejada des de l’òptica del disseny.

S’hi poden diferenciar 3 àmbits:

  • L’arbre, model inspirador de la bioeconomia circular. Reivindica la fusta com a material.
  • Fusta, disseny i sostenibilitat. Reivindica el punt d’inflexió que ha tingut la fusta en l’evolució de la societat.
  • Bioeconomia i sostenibilitat. Reivindica la fusta en la construcció per afrontar els reptes actuals i futurs que presenta el planeta i la humanitat.

L’exposició disposa d’un espai de coneixement i de joc de diferents sistemes de muntatge de mobles.

Aquesta exposició forma part del programa de la conferència anual de l’European Forest Institute. Es pot visitar del 9 de novembre al 22 de gener del 2023 al Museu del Disseny de Barcelona.

Per nosaltres el congrés ha estat una gran oportunitat per poder conèixer de primera mà tots els agents i situacions en els diferents processos de tota la cadena de valor del sector de la fusta constructiva. Des del sector forestal, primera transformació de la fusta, sector industrial i constructiu en fusta.

El feedback és molt positiu. 

El congrés ha estat un èxit, per l’enriquiment com a professionals, el resultat del networking i sinergies creades i per descomptat, la possibilitat de tenir una visió més clara de la situació actual de la fusteria constructiva i sector.

Comparteix a

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Send this to a friend