Skip to content
Menu

Sistemes de ventoses per màquines CNC

Tenim la distribució exclusiva de ventoses per a màquines i centres de treball CNC de Vacuum.
VENTOSES PER MÀQUINES CNC

Comencem l’any amb bones notícies, comptem amb la distribució de les ventoses al buit per a màquines CNC de VACUUM-CNC.

És important garantir l’estabilitat de les peces a treballar quan s’utilitzen centres de treball mecanitzats. Les ventoses de bloqueig al buit són l’opció més fiable i segura per fixar les peces a les màquines i així garantir una major perfecció d’acabat. 

Aquesta col·laboració ens permet escollir entre dos sistemes de treball amb ventoses, el sistema CNC i el Compacte.

El sistema Vacuum CNC 

Es tracta d’un sistema universal únic i patentat de fixació mitjançant ventoses al buit que permet ser acoblat a qualsevol màquina CNC a més de poder intercanviar ventoses entre màquines de diverses marques. 

Aquest sistema està compost per dues parts: la base i la copa. A més de poder incloure una tercera part, l’elevador, entre les dues peces per tal de variar l’alçada de la ventosa.

Aquesta composició permet el gir de 360º de la ventosa a més de la possibilitat de bloquejar-la a la posició escollida. 

És per això que el sistema permet infinites possibilitats de treball. 

El sistema es compon de 3 parts: la base, la copa i l’elevador. 

Base sistema Vacuum CNC
Sistema Vacuum CNC Copa
Elevador Sistema Vacuum CNC

 

La base és la part de color negre que roman en contacte amb el centre de mecanitzat. 

 

La copa és la part superior de color vermell. Aquesta es col·loca sobre la corona de la base i permet girar sobre ella. És la peça que subjecta el tauler o peça de fusta. 

 

L’elevador és la peça opcional que es pot col·locar entre la base i la copa per poder modificar l’altura de la ventosa en els treballs que convingui. 

Els beneficis del sistema Vacuum CNC

El sistema de ventoses que presentem ofereix un ventall d’avantatges que repercuteixen en la millora de la producció dels centres de mecanitzat per a fusta. En destaquem les següents: 

 • Rapidesa de col·locació i intercanvi de les ventoses i les seves parts. Permet l’ús de diferents superfícies de subjecció mantenint les mateixes bases.
 • Totes les ventoses poden fer el gir 360º, estan dissenyades amb una corona que permet aquesta rotació sobre la base oferint més possibilitats i una major comoditat de treball. I queden fixes en el moment d’activar el buit. També estan compostes per una vàlvula que permet mantenir les ventoses a la taula de treball sense perdre el buit.
 • El sistema compost per dues peces i l’elevador opcional permet la possibilitat de canviar l’altura de treball combinant elevadors i copes de diferents alçades.
 • Aquest sistema permet garantir un estalvi de costos, ja que es poden combinar les bases i copes en diferents màquines. Tot i que sempre cal estudiar-ne la combinació.

El sistema Vacuum Compacte

Es tracta del sistema de ventoses al buit més bàsic. S’ha dissenyat per poder oferir una solució més econòmica per la fixació al buit per màquines CNC. Ofereixen una fixació precisa amb la màxima absorció possible. Són una tipologia de ventoses molt versàtils, ja que permeten manipular tant fusta com metall. 

La característica diferencial és que estan fabricades amb una sola peça, per tant, no poden ni girar ni canviar la superfície de subjecció, pel fet que es tracta d’una peça compacta. 

En aquest cas, per incrementar l’alçada de la ventosa s’ha d’utilitzar un elevador de panells.

Ventosa Vacuum Compacta

Els beneficis del sistema Vacuum Compacte

El principal avantatge d’aquest sistema recau en el preu competitiu de la ventosa mantenint una alta qualitat.

A més de l’alta versatilitat d’utilització tant amb materials de fusta com metàl·lics. 

Característiques comunes del sistema Vacuum CNC i Compacte

Els dos sistemes comparteixen dues característiques essencials: el material i la vàlvula. 

Totes les ventoses estan fabricades amb plàstic tècnic, aquest material és ideal perquè no fa malbé les freses en cas de contacte amb la ventosa. També estan compostes amb una vàlvula automàtica que reten el buit. 

Ventoses específiques per les principals marques de  maquinària

Tot i ser uns sistemes de ventoses universals, s’han dissenyat ventoses específiques per les principals marques i centres de treball existents al mercat. 

Aquesta personalització aporta una millora en la qualitat final de treball de la ventosa, ja que els components es fabriquen per la màquina en qüestió.

Disposem de la possibilitat d’adquirir una ventosa específica tant per maquinària de barres com per taules planes i de nesting.

 • Ventoses per màquines de barres
  • Ventoses específiques per les màquines d’SCM i el model Morbidelli.
  • Ventoses específiques per les màquines d’Homag, Masterwood, Weeke i Felder.
  • Ventoses específiques per les màquines de Biesse.
  • Ventoses específiques per les màquines de Busellato.
 • Taules planes i de nesting
  • Ventoses específiques per taules de nesting en centres de mecanitzat
  • Ventoses específiques per màquines de Comac, Egurko, Rierge, Saom, Comeva i Uniteam. 

 

En el cas que aquesta personalització no sigui suficient, es pot dissenyar a mida qualsevol tipologia de ventosa per poder fer el tipus treball que desitgis. 

Si comptes amb un taller amb centres de treball mecanitzats o estàs pensant en aquesta opció, no dubtis ni un moment de posar-te en contacte amb nosaltres.

 Som els distribuïdors experts en maquinària, centres de mecanitzat i accessoris per a treballar la fusta. 

T’assessorarem encantats per trobar la millor combinació de maquinària, eines i ventoses per garantir la màxima eficiència de treball en els mecanitzats. 

Comparteix a

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Send this to a friend